info@4exit.cz Únikové hry v ČR

Vyhledávání

31.12.2019

Co je to úniková hra

Není nutné si zbytečně moc lámat hlavu, co to ty únikovky jsou. Oč tu jde je vystiženo v samotném názvu. Jde o HRU, kdy skupina lidí má za úkol z nějakého místa UNIKNOUT nebo naopak někam VNIKNOUT.

Zkuste si např. představit, že se ocitnete na zaoceánském parníku Titanic 60 minut před jeho potopením. V Praze díky společnosti Endorfin si nic nemusíte představovat. Stejně jako filmový Jack a Rose můžete zažít dobrodružství na vlastní kůži ve stejnojmené hře Titanic (vhodné i pro začátečníky). Jen utíkat před zkázou nebudete, protože v únikovkách se neběhá a stejně tak se v nich ani nikam nešplhá a neleze. Prostě hry jsou vytvořené tak, aby je každý zvládl odehrát.

Ve hře tedy místo trápení svalů budete trápit svoji hlavu řešením různých logických hádanek, které vám pomohou se z podpalubí dostat na vrchní palubu a zachránit si život. Ale nebojte se, během hry nejde nikdy o život, takové únikovky jsou maximálně bezpečné. A s těmi hádankami to také není tak horké. Obvykle stačí používat selský rozum. A pokud náhodou narazíte na nějaký těžší oříšek, se kterým nepohnete, vždy je tu roommaster, což je člověk, který vám může vzdáleně radit např. přes vysílačku, abyste celou hrou prošli a nezasekli se u prvního úkolu.

Jaké únikové hry na začátek

Pokud Vás lodě neberou, můžete také ještě na začátek zkusit např. v Praze Zloděje snů od EscapeX (shodou okolností také čerpají inspiraci ve filmu) nebo v Brně Po stopách prof. Kunsta od Steampunk Laboratory.

Sami jsme všechny výše zmíněné hry zahráli a věříme, že se i vám díky nim únikovky zalíbí! Tak hraní a super zážitkům zdar!

Související únikové hry s článkem

Titanic

Endorfin
Doporučení hráčů

Doporučení 4Exit
Obtížnost
4/5
Hlavolamy
4/5
Místnost
4.5/5
1 300 Kč

Zloději snů

EscapeX
Doporučení hráčů

Doporučení 4Exit
Obtížnost
3/5
Hlavolamy
4/5
Místnost
4.5/5
1 650 Kč

Po stopách prof. Kunsta

Steampunk Laboratory
Doporučení hráčů

Doporučení 4Exit
Obtížnost
3/5
Hlavolamy
4.5/5
Místnost
4.5/5
1 000 Kč