info@4exit.cz Únikové hry v ČR

Vyhledávání

Úniková místnost - Alenka v Říši divů
14.02.2024

Alenka v Říši divů od Questroom

Již v listopadu jsme se s týmem 4Exit vydali na únikovou hru Alenka v Říši divů od společnosti Questroom, která sídlí v Trojanově ulici na Praze 2.

Na samotném začátku jsme vstoupili do místnosti zdánlivě nemající dveře, která připomínala šachovnici. Teprve po poučení od gamemastera nám byly odkryty tematicky malé dveře, kterými jsme se dostali do samotné únikové místnosti, „Říše divů“.

Hrou nás provedl(a?) Šklíba, zažili jsme čas na čaj, zahlédli myšku Malinkunu i bílého králíka, museli se ukrýt před karetními strážníky a jedním z našich úkolů bylo natřít bílé růže na červeno. Díky atmosféře hry jsme si opravdu přišli jako ve snu, jako v říši divů.

Herní místnost se skládala z několika menších místnůstek, které zahrnovaly různé schůdky a žebříky, různě vysoké stropy a podlahy a dokonce i různé typy osvětlení.

Na hře bylo znát, že už nějakou dobu funguje a že ne s se všemi rekvizitami nakládali návštěvníci šetrně, ale ani to dojem ze hry nezkazilo.

Majitel hry se však za tyto nedostatky ve hře omluvil a podotkl: „Vždy se snažíme udržovat naše hry v nejlepším možném stavu a pravidelně pracujeme na jejich restaurování. Někdy to však může být výzva, zejména v obdobích vyšší návštěvnosti.“

Nejdéle jsme se zasekli hned v první místnosti, ale ven ze hry jsme se dostali ještě před vyprcháním limitu.

Související únikové hry s článkem

Alenka v říši divů

Questroom
Doporučení hráčů

Doporučení 4Exit
Obtížnost
?/5
Hlavolamy
?/5
Místnost
?/5
1 500 Kč