info@4exit.cz Únikové hry v ČR

Vyhledávání

24.01.2020

Jak být úspěšný při hraní únikové hry (1.díl)

U každé činnosti se dají vypozorovat jisté vzorce chování u úspěšných lidí, které když se podaří jedinci zařadit do svého repertoáru, tak se i on může stát úspěšným. Jen se zamysleme nad sportem. Na příklad u hokeje to může být střílení puku do soupeřovi branky, u běhu zase úspěch přinese, když běžíte rychleji než ostatní, u kulturistiky je to zobání steroidů. Prostě příkladů je nespočet. A jak je to u únikových her? Vždyť přeci každá hra je úplně jiná, dá se tedy od úspěšných hráčů něco odkoukat a naučit? Níže se můžete inspirovat radami od lidí, kteří mají za sebou desítky únikovek.

Rada č. 1 - Co to tam je? Prohledáváme spolu pečlivě! Rada na důkladné prohledání se může zdát zbytečná, ale ruku na srdce. Kolikrát nás překvapilo po několika minutách marného hledání, že v rohu místnosti je věšák s kabátem, v jehož kapse je hledaný klíč? Ano, jedná se o únikovkové klišé, ale každý se aspoň jednou musí nechat napálit! Takže abyste se nenapálili, tak po vstupu do místnosti společně začněte od jednoho místa hledat a jděte systematicky po obvodu místnosti až po předměty uprostřed místnosti. I když třeba tušíte, že něco v daný okamžik nepotřebujete, podívejte se na to a seznamte se s tím, protože za chvilku si pak na to vzpomenete nebo si to lépe spojíte s další hádankou.

Rada č. 2 - Rád se jen dívám? Každý něco dělá! Ano, každý má rád práci a ještě raději se na ní kouká. Teď vám ale běží čas a není prostor pro nic nedělání. Takže není nutné mít zrovna ve skupině generála, který každého zaúkoluje. Po prohledání místnosti může každý zkusit řešit nějakou hádanku, což může být výhodné při nelineárních hrách, kdy se může luštit několik hádanek současně, nebo i u lineárních pakliže není hned od začátku jasné s čím začít.

Rada č. 3 - Mlčeti zlato? Mluvíme spolu! Naučili jste se společně prohledávat místnost, každý něco dělá, ale i tak vás roommaster pokaždé prosí, ať už jdete domů, že mu jede za chvíli poslední autobus? A zkusili jste spolu při hře mluvit? Při hře je nutné umět komunikovat a sdílet své objevy a postřehy. Je dobré, že jste našli klíč a váš parťák našel jinde zámek, ale pokud si to oba necháte pro sebe...  Takže jakmile něco objevíte, tak se to hlásí a ostatní se na to musí podívat!

Rada č. 4 - Je tam ještě něco? Vždycky tam něco ještě je! Opět si vybavme všechny ty trapné chvilky, kdy pracně otevřeme trezor, vyndáme z něj něco a po deseti ztracených a bezradných minutách dostaneme radu, ať se do trezoru podíváme ještě jednou. Kdo je bez viny, ať hodí kamenem. Takže určitě nás neubyde, když ty skříňky, šuplíky, trezory, tašky pořádně prohledáme a všechno z nich vyndáme!

Rada č. 5 - Víc toho není? Je, tak čtěte pokračování! Že jste se nedočetli nic, co byste už nevěděli? Je možné, že už jste ostřílení hráči a všechny rady znáte, ale kolika z nich se řídíte? Možná se vám ale tyto tipy mohou hodit, až budete brát s sebou kamaráda začátečníka a dáte mu je jako povinnou četbu.

Takže přečíst pokračování, až vyjde! 

A mimochodem pod článkem se můžete podívat na hry, u kterých jsme byli nepozorní a neřídili jsme se u nich radami, které dáváme. 

Související únikové hry s článkem

Freddy Krueger

Endorfin
Doporučení hráčů

Doporučení 4Exit
Obtížnost
2.5/5
Hlavolamy
4/5
Místnost
3.5/5
1 500 Kč
Pracovna Perryho Masona
KONEC
hry

Pracovna Perryho Masona

Trap Zone
Doporučení hráčů

Doporučení 4Exit
Obtížnost
3.5/5
Hlavolamy
2.5/5
Místnost
3/5

Escape bar

Escape the room
Doporučení hráčů

Doporučení 4Exit
Obtížnost
4.5/5
Hlavolamy
4.5/5
Místnost
5/5
1 890 Kč

Červená místnost

DeCrypt
Doporučení hráčů

Doporučení 4Exit
Obtížnost
4.5/5
Hlavolamy
4.5/5
Místnost
3.5/5
1 490 Kč